Bio

Natalia Romero werd geboren op Mallorca in de jaren zeventig uit een bijzondere mix van twee culturen; de Spaanse en Indische. Haar Spaanse passie en Indische ingetogenheid zijn nog steeds in haar werk terug te vinden, waarin zij deze uitersten probeert te balanceren. Na de mode-opleiding, waarbij Natalia Romero afstudeerde in herenkleding deed zij de opleiding creatieve handvaardigheid. Om haar creatieve ontwikkeling nog meer in gang te zetten en haar lesbevoegdheid te halen besloot zij op 26 jarige leeftijd alsnog naar de kunstacademie te gaan in Amsterdam.

In 2004 studeerde Romero af met een filminstallatie en een eindscriptie over videokunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als 1e Graads docent beeldende vorming en beeldend kunstenaar. Tijdens haar studie heeft zij een half jaar in New York op kunstacademie Pratt Institute media-arts gestudeerd en het semester behaald met alleen maar A's. Door haar genoten opleidingen heeft Natalia Romero affiniteit met verschillende disciplines: textiel, tekenen, schilderen, fotografie, video en 8 mm film.

Naast het maken van eigen werk geeft Natalia Romero tevens met veel bezieling diverse workshops en cursussen in: (model)tekenen, fotografie en schilderen in haar eigen atelier. Jarenlang heeft zij diverse creatieve workshops en cursussen gegeven aan kinderen en volwassenen, waaronder; (model)tekenen, schilderen en haken.

Vanaf 2007 is er in het voor- en najaar de mogelijkheid op schildervakantie te gaan en in het mooie Andalucia onder de olijfbomen van haar les te krijgen. Voor meer informatie, kijk op: www.schildereninandalucia.nl. Haar moederland Spanje blijft een bron van inspiratie voor haar; de natuur, de kleuren, het leven en het eten! Andere passies van Natalia zijn dan ook koken en dans.

Na een periode van abstracte en later ook realistische schilderijen gemaakt te hebben heeft Natalia in 2011 het audiovisuele, fotografie en film, weer opgepakt. Een fotografie-project met de iphone is te zien op haar zelfgemaakte website: www.iphoneotales.nl. Daarnaast begint zij in 2012 ook in opdracht websites te maken.

Daarnaast gaat Natalia Romero in januari 2013 van start met een reeks fotografie-lessen in Amsterdam, aangezien zij merkt onder vrienden en bekenden dat er een behoefte is aan de basisbeginselen van het fotograferen. Dingen als "hoe ga ik om met mijn spiegelreflex-camera en hoe zit dat met de sluitertijd en diafragma?" zullen in deze cursus goed behandeld worden.

Meer informatie hierover? Of andere vragen over bijvoorbeeld het laten maken van een website of het geven van workshops? Mail naar:

Exposities